Mona Liljegren |
2501
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2501,theme-burst,mkd-core-2.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,burst-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Mona Liljegren

Olen aloittanut agilityn harrastamisen vuonna 2005 welsh corgi cardiganien kanssa. Agilitykärpäsen puraistua kunnolla kolmen cardin jälkeen laumaan liittyi ensimmäinen espanjanvesikoira. Sillä tiellä olen edelleen ja vesikoirien lisäksi uusimpana tulokkaana laumassa on papillon. Tällä hetkellä kisaan medi3-luokassa ja treenaan aktiivisesti kahden vesikoiran kanssa ja tulevaisuudessa toivottavasti myös papillon kanssa. Näiden lisäksi olen kisannut muutaman startin maksiluokassa.

 

Päätyökseni toimin lehtorina ammattikorkeakoulussa ja sen lisäksi koulutan pienimuotoisesti agilityä. Koiran kouluttamisessa haluan paneutua jokaiseen koiraan aina yksilönä. Mikä toimii toiselle ei välttämättä toimi toiselle. Olen myös vahvasti ”fiilis”-ihminen, hyvä tunnelma ja reilu yhteistyö koiran kanssa on kaiken perusta. Pidän etenkin pienien yksityiskohtien treenaamisesta ja voisinkin päivä toisensa perään viettää aikani omien koirieni kanssa pieniä juttuja treenaillen. Niistä pienistä jutuista koostuu sitten joskus tulevaisuudessa suurempia kokonaisuuksia. Olen osallistunut lukuisiin seminaareihin ja nettikursseille ja pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni ja etsimään uusia ideoita mitä testata. Kisaradoilla ihannoin koirakoita, joista paistaa läpi koirakon välinen hyvä suhde. Se, että sekä ihminen ja koira ovat täysillä mukana siinä yhteisessä jutussa ja silmin nähden nauttivat siitä.

 

Pukuompelijan taustan vuoksi minusta on myös välillä mukava istua ompelukoneen taakse. Jo vuosien ajan ompelutyöt ovat keskittyneet lähestulkoon kokonaan omien koirien vaatteiden, lelujen ja pantojen tekoon. Nyt keväällä 2020 oli aikaa kehitellä Ykslystille oma mallisto treeni- ja kisatuotteita. Malliston inspiraattorina toimi pieni Elmeri, joka rakastaa leikkimistä yli kaiken. Mitä suurempi lelu on, sen lystimpää Elmerillä on. Monesti kouluttaessa eteen tulee tilanteita, joissa leluissa on pinta-alaa niin niukasti, että koiran on vaikea saada siitä kiinni. Etenkin tilanteissa, joissa koiralle opetetaan leikkimistä, koen, että lelun on hyvä olla sellainen mistä koira saa helposti kiinni myös lelun liikkuessa. Tästä syystä syntyi Ykslysti-Elmeraattori (Elmerin ehdoton suosikki!) sekä Ykslysti-Viehe. Molemmissa on reilusti pituutta, joten niitä on helppo vetää perässä maata pitkin. Lisäksi materiaalit ovat sellaisia, että niistä on koiran helppo ottaa kiinni. Näiden rinnalle syntyivät pienemmät taskuversiot Ykslysti-Patukka ja Ykslysti-Mini. Patukka on koirille, jotka pitävät kovemmasta purutuntumasta (Elmeri!) ja mini taas niille, jotka haluavat pehmeämmän lelun. Lisäksi mallistosta löytyy vielä palkkaremmit Ykslysti-Kotimaa ja Ykslysti-Mirkku sekä Ykslysti-Elviira, joissa on liitetty malliston lelujen ominaisuuksia koiran hihnaan. Kuinka kätevää, kun lelu kulkee aina hihnan mukana. Kaiken tämän taustalla on Rakkaus koiriin! Toivon, että nämä tuotteet tuottavat kantajilleen yhtä paljon iloa, kuin ne tuottavat Hikiän asukeille.

Mona Liljegren, (c) SporttiRakki
Mona Liljegren, (c) SporttiRakki