Marko Mäkelä

Agilitykouluttaja ja -valmentaja, OneMind Dogs Assistant Coach

Ensimmäinen koira, shetlanninlammaskoira Minka, perheeseemme hankittiin kun olin 15-vuotias. Minkan kanssa tutustuin koiraharrastusmaailmaan käyden koirayhdistysten harjoituksissa. Minkan ollessa parivuotias perheeseemme tuli toinenkin shetlanninlammaskoira Pulla, jonka kanssa kävin tottelevaisuusharjoituksissa. Minkan kanssa agilityharjoittelun aloittamisen jälkeen tottelevaisuusharjoitukset pikkuhiljaa jäivät ja agility vei voiton. Minkan kanssa aloin kilpailemaan agilityssä ja se saavutti Suomen agilityvalionarvon.

Seuraava koirani oli bordercollie Pilli. Pillin kanssa harjoiteltiin agilityn lisäksi tokoa ja hieman palveluskoirien hakua ja jälkeä. Agilityssä Pilli saavutti Suomen, Ruotsin ja kansainvälisen agilityvalion arvon sekä voitti SM-hopeaa. Tottelevaisuudessa kilpailimme voittajaluokassa ja suoritimme BH-kokeen.
Pillin jälkeen minulle tuli bordercollie Nopsa. Nopsa kilpaili agilityssä 3-luokassa ja saavutti Suomen agilityalion arvon. Nopsan kanssa myös harrastettiin tokoa ja paimennusta. Nykyään kisakoirina minulla on sheltti Pampula ja bordercollie Norppa, jotka kilpailevat agilityssä 3 -luokassa.

Kouluttaessa minulle on tärkeää, että se on niin koiralle kuin omistajallekin hauskaa. Kiinnitän paljon huomiota koiran palkitsemiseen ja siihen, että koira onnistuessaan todella tuntee olevansa sillä hetkellä maailman paras koira.

Graafinen suunnittelu

Olen työskennellyt pitkään it- ja mobiilialalla ennen kuin aloitin täyspäiväisen agilitykoulutustyöni. Olen tehnyt töitä graafisena suunnittelijana ja projektivastaavana erilaisissa ja erikokoisissa projekteissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.